VOTUL ROMÂNILOR DIN STRĂINĂTATE
LA ALEGERILE PREZIDENȚIALE ȘI PARLAMENTARE DIN ANUL 2024

Alegător în străinătate la o secție de votare

Votare la secție

Cereri primite până în acest moment:

1091

Prin înregistrarea ca alegător în străinătate, cetățeanul român cu drept de vot care se va afla în străinătate în ziua votării, solicită organizarea unei secții de votare în statul unde vrea să voteze.

ATENȚIE !!! Prin completarea acestui formular, cetățeanul român își exprimă opțiunea de a vota în străinătate la alegerea Președintelui României din anul 2024, urmând să fie RADIAT pentru acest scrutin din lista electorală permanentă din România (doar dacă cererea este aprobată).

Alegător în străinătate prin corespondență

Votare prin corespondență

Cereri primite până în acest moment:

1808

Prin înregistrarea ca alegător prin corespondență, cetățeanul român cu drept de vot, cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate și care deține un document care dovedește dreptul de şedere, eliberat de autorităţile străine, solicită transmiterea prin poștă a documentelor de vot la adresa sa de corespondență din străinătate.

ATENȚIE !!! Prin completarea acestui formular, cetățeanul român cu domiciliul sau reședința în străinătate își exprimă opțiunea de a vota prin corespondență la alegerea Președintelui României din anul 2024, urmând să fie RADIAT pentru acest scrutin din lista electorală permanentă din România (doar dacă cererea este aprobată).

Pentru vizualizarea, editarea sau anularea unei cereri, vă rugăm Click aici